Годишното шоу на шампионите, което събира най-добрите пилоти в моторните спортове, тази година не мина без българско участие. Люси Дяковска от немската поп група "Ноу ейнджълс" се изправи в битка срещу не кого да е, а самият Лотар Матеус - доскорошен селекционер на националния отбор на България по футбол.

Двамата застанаха в дуел един срещу друг зад волана на новия компакт Фолксваген UP, модифициран за състезания, в битката на виповете. В отбора на пикантните дами, нашата певица беше още с актрисата Наталия Вьорнер и тв водещата Верена Врид. Компания на футболната легенда правеха още телевизионните шоумени Оливър Похер и Йоко Винтершайд. Сензационно или не, 60-те коня на колата бяха подчинени по-бързо от Люси, която вече може да се похвали с победа в състезание над Лотар Матеус.

"Доволна съм, че победих момчетата! За Оли и Лотар мога да си представя, че футболните резултати са по-важни, но спортистите не обичат да губят. Състезанието беше много забавно. VW up! Беше перфектен и пъргав на пистата. За мен това е автомобилът на бъдещето - малък, лек и ефективен", коментира пред augtoclub.bg Люси Дяковски.

"Имаше невероятна атмосфера в състезанието на шампионите. Но имаше и неравностойност в конкурса: всички знаем, че жените са по-съобразителни шофьори, а мъжете - по-агресивни. Поради тази причина резултатът е изненада, но въпреки това беше много забавно", каза Матеус.