Единствения български екипаж в световния рали шампионат през 2010 година, продължава със силното си представяне в Рали Франция, единадесети кръг от WRC.
 
Тодор Славов и Петър Сивов се изкачиха до четвъртото място в класирането на младите пилоти, след като записаха много силно време в най-дългата отсечка в състезанието.
 
Под проливния дъжд, който се изсипва над Елзас, екипажът на Булбет Рали Тийм постигна трето време, което му позволи да мине от шеста на пета позиция. Още в следващия етап 26-годишният варненец успя да се изкачи с още една позиция напред – 4-то място в J-WRC.
 
В следобедните часове за състезателите предстоят нови четири скоростни изпитания. Те ще трябва да преминат за втори път през сутрешните етапи. Състоянието на пътищата ще бъде още по-тежко с оглед на изкараната кал и камъни при първото минаване.
 
Лидерът в световния шампионат на WRC Себастиан Льоб води в състезанието с аванс от 42,9 секунди пред испанския си съотборник в Ситроен Дани Сордо. Льоб е на път да спечели седмата си световна титла, като в генералното класиране има 43 точки аванс пред втория Себастиан Ожие. До края на сезона остават две състезания – Великобритания и Испания./БЛИЦ