За участието си в Рали Дакар през следващата година българският екипаж ще се подготвя в пустинята Сахара, както и в международни състезания.

Това съобщи днес след представянето на състезателния автомобил "Тойота FJ Cruiser" и придружаващия го автомобил "Ивеко" мениджърът на отбора Александър Иванов. Той уточни, че подготовката в Сахара ще се проведе в Тунис. Продължителността й ще е три седмици.

Засега е предвидено пилот на автомобила да е Александър Иванов, а навигатор - синът му - Александър Иванов-младши. По думите на мениджъра обаче, ако бъдат намерени допълнителни средства, които ще позволят наемането на допълнителни монтьори, е възможно пилотът на автомобила за състезанието да бъде сменен.

В екипа на помощния автомобил са включени Мартин Гумено и Златко Георгиев. Колата, с която ще се състезава нашият отбор е 4Х4, с четирилитров двигател с мощност 260 к.с., които ще бъдат "преработени" до 350 к.с. Максималната скорост е 200 км/час.

В отговор на въпрос ясно ли е къде ще се проведе Рали Дакар през следващата година с оглед на земетресенията в Чили, Александър Иванов обясни, че все още не се знае мястото, но вариантите са три - отново в Чили и Аржентина, в Африка или в Австралия. /БЛИЦ