Неприятен инцитент съпроводи Рали Вида 2009, което бе втори кръг от националния шампионат. По време на суперспециалния етап Кирил Кирилов с Пежо 106 блъсна дете и полицай, след като изпусна един от завоите.

За кратко надпреварата бе прекъсната, за да се установи състоянието на пострадалите, но за щастие те са без опасност за живота, а нараняванията им не са толкова тежки.

Победител в Рали Вида 2009 стана Крум Дончев, следван от Петър Гьошев, а на трето място финишира Димитър Илиев.За Дончев това бе седмо поредно спечелено състезание от юли миналата година насам и второ рали от шампионата за 2009 година. Пилотът на "Приста Ойл Рали Тим" печели за първи път дунавската надпревара, след като в първите две ралита не участва (2007) и отпадна рано (2008). Заедно с навигатора си Петър Йорданов Крум Дончев вече е с пълен сбор от точки в националното първенство.

В края на втория кръг сметката на пилота на "Приста Ойл Рали Тим" показваше, че от шестте скоростни етапа той е спечели четири, като в първия и последния победите му бяха отнети съответно от Петър Гьошев ("Престиж Рали Тим", Мицубиши Лансър Ево 9) и Ясен Попов ("М-Тел Рали Тим", Мицубиши Лансър Ево 9).

В най-атрактивната част от Вида Рали – 5,6-километровия суперспециален етап в бившия панаир, Попов и Пламен Стайков ("АРТ Рейсинг Тим", Мицубиши Лансър Ево 8) постигнаха равни времена – по 5:27.7 мин, изпреварвайки с 0.3 сек Димитър Илиев ("ИРТ", Мицубиши Лансър Ево 9) и Крум Дончев с 1.5 сек.

Пред смаяните погледи на над 15 000 заклети фенове на автомобилния спорт, Митко Илиев направи най-фантастичния скок, когато скачайки през моста във втората обиколка прелетя цялото разстояние на рампата. След края на серията, в който той караше срещу Крум Дончев обаче, в задната част на Мицубиши-то възникна пожар, който беше потушен едновременно от двата екипажа.

"Добър край на това рали, в което никога не бях карал. Толкова съм щастлив, че не мога да го опиша. Хората тук са с огромно женалие от нищо да направят нещо", каза пред RallyXpress Крум Дончев.

Той стана и вторият носител на специалния приз на кмета на град Дунавци Петър Петров, който за втора поредна година връчва младо агне на първенеца във Вида Рали.

С победата от Костенец вицешампиона за 2009 година вече има 20 точки, следван от Петър Гьошев 14, Ясен Попов 13, Игнат Исаев и Димитър Илиев – по 8, Георги Белчев и Огнян Герджиков - по 5. /БЛИЦ