Собствениците на Формула 1 от компанията CVC са гласували доверие на британеца Бърни Екълстоун да продължи да ръководи най-престижната моторна надпревара, въпреки че прокуратурата в Мюнхен повдигна обвинения срещу него за подкуп.

82-годишният британец ще бъде съден за даване на подкуп от 44 милиона долара на бившия банкер Герхард Грибковски, осъден на 8 години и половина затвор. Всичко е във връзка с продажбата на Формула 1 на CVC преди няколко години. Според прокуратурата подкупът е с цел акциите на банката в спорта да бъдат продадени на CVC Capital Partners, а не на американска компания, предлагаща повече пари, но и желаеща да отстрани Екълстоун, който твърди, че Грибковски го е изнудвал.

"Всички гласуваха в моя подкрепа и за това да остана да ръководя бизнеса. Бордът е съгласен, че трябва да остана, освен ако не получа присъда. Надявам се делото да не продължи, но най-вероятно прокуратурата ще реши да даде ход. После ще видим какво ще стане. Не е сигурно, че ще има процес", коментира Екълстоун.