Шефът на Лотус Ерик Булие очаква добро представяне на отбора през новия сезон във Формула 1. Оптимизмът на французина е подплатен от доброто представяне на новия болид Е21 в първите предсезонни тестове за 2013 година на испанската писта „Херес”. Ромен Грожан записа най-добро време във втория ден, а Кими Райконен поведе през последния. И двамата похвалиха новата кола, а в същото време и шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също обяви, че сериозно впечатлен от постиженията на Лотус.

„Беше хубаво да видим Кими и Ромен доволни. Освен това, успяхме да направим прилично количество обиколки, което винаги е окуражително, когато пуснеш чисто нова кола на пистата за първи път. Темпото на колата изглеждаше обещаващо и при двамата ни пилоти. Разбира се, времената не са представителни на този ранен етап от сезона, но да си най-отпред без да се опитваш нарочно, винаги е плюс. Това не означава, че ще сме световни шампиони, но знаем, че колата работи добре и това е важно за всички, които са работили по нея", сподели Булие.

„Сред основните ни приоритети е да гарантираме, че колата ще е достатъчно надеждна, за да се справи със сезона, който я очаква. Информацията, която ще съберем в Барселона, ще е съотносима към изискванията на различните писти от календара. Ще продължим и с анализа на гумите за 2013, за да разберем как най-добре да ги използваме и как колата работи с тях", допълни босът.