Победителят в последното състезание за сезона във Формула 1 Гран при на Абу Даби - Валтери Ботас благодари на хората от екипа си за успеха. Финландецът приключва сезона на трето място в крайното класиране с 280 точки в първия си сезон за Мерцедес.

"Много важна победа за мен. След много трудна втора половина на сезона работехме много сериозно, за да се получат нещата така, както трябва. Този уикенд се случи точно това и спечелихме и квалификацията, и състезанието.

Много съм доволен, няма как да съм по-щастлив в края на сезона. Поздравления за Люис за титлата, поздравления и за Себастиан за второто място. Аз завърших трети, но се надявам догодина да се представя по-добре.

Следях внимателно темпото и контролирах всичко по състезанието. Когато затварях един от по-бавните състезатели, допуснах предно колело да ми блокира, но всичко се нареди добре после и си върнах разликата. Благодаря на всички за всичко, което свършиха.

Ние финландците не показваме много емоции, но това не означава, че нямаме такива. Много съм щастлив, получих огромна подкрепа, не мога да го покажа, но наистина го усещам и благодаря за което", заяви Ботас. 

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 ​