Легендарният отбор Брабам може да се завърне във Формула 1. Това обяви синът на основателя на тима сър Джак Брабам – Дейвид. За момента най-голямата спънка е съдебен спор около правата над името на отбора, но той е напът да се разреши.

Брабъм съществува от 1960 до 1992 година, когато тимът изпадна във финансова криза и се оттегли от най-бързия спорт. През 2009 година германската автомобилна компания за доставка Формтех заяви, че притежава правата върху името на отбора и подаде официални документи за участие за сезон 2010 като "Брабам Гран При Лимитед". Наследниците на Джак Брабам обаче подадоха съдебен иска, за да спасят семейното име.

"Засега имаме затруднения зад кулисите заради правните въпроси около името. 98 процента от тях са разрешени и когато станат 100, ще видим какво можем да направим. Въпросът за завръщането ни във Формула 1 е доста деликатен, но има възможност да го направим", коментира Дейвид Брабам.

Дейвид също е бивш пилот, като участва в над 30 състезания. Постиженията му обаче са далеч от тези на баща му, който е трикратен световен шампион. Във витрината на Брабам пък стоят две световни титли при конструкторите и четири при пилотите.