Бърни Екълстоун спечели делото за продажбата на Формула 1 през 2005 г., което беше гледано в английския Върховен съд. Съдът обаче обяви, че при сделката е имало корупция.
 
Съдът отхвърли иска на германската компания „Константин Медиен“ срещу шефа на Формула 1 и неговото участие в продажбата на спортните права на „CVC” преди девет години.
 
Германският банкер Герхард Грибковски беше затворен за 8,5 години заради корупция при сделката, след като стана ясно, че е получил 44 милиона долара от Екълстоун.
 
Съдията Гай Нюи обяви, че Екълстоун е платил подкупа на Грибковски, но отхвърли иска на „Константин Медиен“, че шефът на Формула 1 искал умишлено да свали цената на спортните права при продажбата им на „CVC“. Германската компания настояваше за компенсация от 144 милиона долара.
 
„Ясно е, че плащането е подкуп. То е направено, тъй като Екълстоун е влязъл в корупционна схема с Грибковски през май 2005 г., при която германският банкер се е облагодетелствал от продажбата на акциите на „BLB“ във Формула 1 на компания, която е изгодна на Екълстоун.
 
През април Бърни Екълстоун ще застане пред германски съд заради дело за корупция при плащането на 44 милиона долара на Герхард Грибковски. Преди месец 83-годишният британец напусна поста си в Управителния съвет на Формула 1 заради съдебните дела срещу себе си.