Борбата за Гран при на Германия на пистата Хокенхайм продължава. Това призна босът на Формила 1 Бърни Екълстоун.

"Правим всичко възможно състезание да има. Не мога обаче да гарантирам, че това ще се случи. Надявам се до края на седмицата да имаме някакво развитие",  коментира Бърни пред АП.

В понеделник вечер "Рейн Цайтунг" публикува на интернет страницата си факс от 84-годишния бос, в който той пише: "Както феновете ни, така и аз съм изключително разстроен, че Гран при на Германия няма да се проведе. Факт е, че през последните години посетителите са намалели драстично, което не е икономически изгодно за нас".

Факт е обаче и, че все още нищо не е решено.

"Все още правим опити да се договорим и да помогнем. Само Господ знае защо публиката в Германия е отвратителна! Нямам обяснение за това. Все пак участва Мерцедес, който е шампион при конструкторите. Това е германска компания. Със Себастиан Фетел пък имат пилот - четирикратен световен шампион", продължава шефът пред АП.

Въпреки всичко това през 2014 година състезанието е било посетено от 52000 зрители от очаквани 60000. От Хокенхайм обявиха загуба в размер на 2,5 милиона евро.

"Просто не се продават достатъчно билети, за да може състезанието да остане в календара. Всичко опира до реклама", добавя Екълстоун.

Всъщност, през тази година Гран при на Германия трябваше да се проведе на Нюрбургринг, но организаторите се отказаха заради финансови проблеми. От Хокейнхайм изявиха готовност, но условието е да има сигурност.

Желанието на Екълстоун пък е да получи 15 милиона евро от организаторите, за да допусне състезание през лятото. Сума, която отговорните лица за надпреварата на Хокенхайм се опитват да намалят значително.