Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън може да окажат решаваща роля в битката, която Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо водят за титлата. Двамата са получили задача от ръководството да направят изключително силно каране в Гран при на Бразилия и при всички случаи да се наредят пред пилотите на Ферари.

Босът на британския тим Рон Денис иска отборът му да завърши на второ място при конструктурите, което означава че Хамилтън и Бътън трябва да изпреварят пилотите на Черните кончета Алонсо и Фелипе Маса.

“Рон Денис обича да казва, че второто място означава да си първи сред губещите. Но при всички случаи ще се опитаме да го постигнем”, коментира Бътън. В момента Макларън изостава на 14 точки от Ферари, но тази разлика може да бъде стопена в Гран при на Бразилия.

„Шампионатът при конструкторите е важен и за мен, защото носи много пари. Можем да успеем, но ще трябва да направим перфектен уикенд. Би било хубаво да бием Ферари. Искаме да финишираме пред тях. Конкурентен отбор сме. Не можем да победим Ред Бул, но Ферари са ни по силите и това ще е целта ни", продължи Бътън.

Според изчисленията разликата в наградния фонд, който ще получат втория и третия отбор при конструкторите се равнява на 10 млн. долара.