Отношенията между пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Серхипо Перес вече не са обтегнати. Това заявиха от тима след Гран пори на Бахрейн. След състезанието на "Сахир" миналата седмица, където Перес се състезаваше агресивно, Бътън беше "ядосан" на мексиканеца и настояваше съотборникът му "да се успокои". В надпреварата младият пилот Серхио повреди предното си крило, докосвайки задната гума на болида на Дженсън. Това разгневи британеца, защото според него, Перес е карал опасно и е можело да стане "нещо сериозно". Перес от своя страна заяви, че е бил също толкова агресивен, колкото е бил и Бътън.

"Събрахме се и обсъдихме станалото. Надяваме се да сме се поучили от състезанието, защото можеше да завърши много различно за всички ни. Страхотно е, че нямаме отбори заповеди и ни е позволено да се борим. Мисля, че Перес ще се научи. Хубаво е да започнеш в отбор като този, които си казва всичко на пилотите, лице в лице. Всички говорихме, а това беше важно", заяви Бътън.

"Отбор Бътън иска да бие отбор Перес. Ще се говори, че това е "вредно", но всъщност е нормално. Механиците искат тяхната колата да победи другата. Така работим - като състезателен отбор и това създава известно напрежение в системата, но според мен, това е правилният начин. Хубавото е, че на Дженсън ще му мине, защото е такава звезда. Чеко също ще го преодолее и накрая самочувствието му ще е по-високо. Той демонстрира на пистата точно тази страст и искра, която хората очакват да видят у него", обясни пък босът Уитмарш.