Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън обяви, че няма тим в надпреварата, който да може да се противопостави на Мерцедес и през новия сезон.

"За всеки отбор задачата да настигне Мерцедес е тежка. През последните три години те са страшно силни и никой не знае какво ще стане с новите правила. Колата ти трябва да е страшно мощна. Ако някой успее да им се противопостави, значи е свършил страхотна работа тази зима", сподели бившият пилот на Макларън.

"Всички се надяваме на хубав сезон, защото за Формула 1 е важно да има поне няколко отбора, които да се борят в челото. След три години доминация определено имаме нужда от това. Дано новите правила помогнат, защото това може да даде началото на едно по-хубаво бъдеще за спорта. Надявам се, че и ние в Макларън сме направили крачка напред. Не съм участвал много в работата на отбора и не знам", допълни британецът, който смята да участва тази година в рали крос състезания след „Състезанието на шампионите” в Маями, спечелено от Хуан Пабло Монтоя. Преди това Бътън тества Хонда Сивик Купе за американския рали крос шампионат GRC.

„На теста само се упражнявах за „Състезанието на шампионите”. Искам тази година да продължа да се състезавам. Планирам един старт в японския пистов шампионат Супер GT – „1000 километра на „Сузука”, освен това ми се иска да участвам и в някои рали крос състезания. Трябва обаче да уча още много за рали кроса”,завърши Бътън за плановете си тази година.