Пилотът на Макларън Дженсън Бътън коментира със задоволство, че през този сезон той ще дава насоки за бъдещето на тима. До момента, макар и неофициално, той беше втори пилот в тима, а повечето от промените по болидите бяха съобразени със стила на Люис Хамилтън

“Единственото нещо, което няма да се промени е желанието на тима и двамата пилоти да печелим. Мисля, че Серхио Перес е много бърз и присъствието му в Макларън на мястото на Люис е за добро. Но сега много неща ще са различни. Когато съотборник ти е Люис, споделяш посоката на колата, ако искаш. Сега той си тръгва и имам няколко месеца наистина да насоча отбора да направи колата както аз искам преди да пристигне Чеко. Това ще са важни няколко месеца за мен", коментира Бътън.

Той говори и за приключилия сезон в който зае пето място при пилотите.

"По отношение на крайния резултат и точките, не съм много доволен, но по отношение на това какво научихме тази година, беше полезно. Сезонът беше като тестов, защото имахме страхотни и ужасни резултати като отбор. Научихме много и извлякохме доста информация от най-слабите състезания. Вече знаем в каква посока не трябва да тръгваме", завърши Бътън.