Четирикратният световен шампион и пилот на Ферари Себастиан Фетел все още не е решил въпроса за бъдещето си във Формула 1. Германецът става свободен агент в края на сезона, когато договорът му с „черните кончета“ изтича.

"Все още нямам отговор за бъдещето ми. Щях да съобщя, ако имаше нещо, но на този етап няма нищо ново. Просто трябва да се въоръжа с търпение и да чакам. Това може да отнеме две седмици, а може и повече, времето ще покаже. Промяна в положението в сравнение с началото на месеца няма. Не бързам с решението, защото искам да бъда напълно уверен, че правя най-правилния избор. Способен съм да постигна много с подходящия болид, всичко ще зависи от вариантите. Във физически план се чувствам така, както и в предишните години", коментира Фетел преди Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун" тази седмица.

Той спечели едва 9 точки от първите три старта този сезон, като веднъж не успя да завърши, а най-доброто му класиране през 2020 година е шесто място. Неговият съотборник Шарл Льоклер пък започна с втора позиция в Гран при на Австрия, но в следващите две състезания не успя да стигне до точките.