Най-добрият български мотоциклетист в клас Супербайк 1000cc Мартин Чой (EKO IVRacing BMW CSEU) с машина БМВ S1000RR, заедно с неговите съотборници Карел Ханика (Чехия) и Джулиян Майер (Австрия) са шести от първата квалификация на световния шампионат по издържливост. Състезанието се провежда на пистата "Словакия ринг". 

Чой направи своята най-бърза обиколка в рамките на 2:07:683 минути по трасето и благодарение на отличното му каране неговия отбор зае шестата позиция от квалификацията. По–късно днес е и втората серия, а утре (събота) от 15:00 часа е началото на старта. Финалът на осем-часовото състезание EWC ще бъде в 23:00 часа (българско време).  

В същото време 19-годишният Теодор Кабакчиев (КТМ 300 EXC, Екстрийм Тойота Венци) от сряда е в Румъния, където през уикенда ще се проведе кръга от Европейския шампионат по екстрийм ендуро „Карпати 2017”. В петъчния следобед е пролога, а двата състезателни дни са в събота и неделя.  

Този уикенд на трасето в Яница (Гърция) ще се проведе последния кръг от Националния шампионат по мотокрос на южната ни съседка. България ще бъде представена от елитна група пилоти, като очакванията за подиумно класиране са в МХ2, където участие ще вземат Алекс Димитров, Тони Цветков и Станислав Цеклеов, а в МХ Мартин Тодоров ще спори с конкуренцията за призово класиране.