Мотоциклетният ни ас Мартин Чой продължава битката за три титли в един от най-успешните сезони в кариерата си. За звездата на Prima Build Racing Team предстоят решаващи стартове в първенствата на България и Източна Европа, както и в европейския шампионат "Алпе Адриа".

Този уикенд Чой ще участва със своя 1000-кубиков мотор БМВ в може би най-важното си състезание за 2011 година. Софиянецът вече е в Познан (Полша) за 8-ия кръг от "Алпе Адриа". Пистата в западния полски град е непозната за Мартин, но това не го притеснява.

"Вярно е, че основните ми конкуренти са карали тук и това им дава известно предимство. Мога да стъпя на подиума и да взема важни точки, както преди две седмици в Мост. На чешкото трасе завърших трети, а там също участвах за първи път", заяви Чой.

Три старта преди края на шампионата той е начело в клас SST 1000 със 114 точки, следван от Андреас Меклау (Ав, Сузуки) - 94, Михал Фила (Чех, БМВ) – 84, и т.н.

27-годишният Чой има отлични шансове и за още две титли. Спечелването на последните кръгове от първенствата на България и на Източна Европа, съответно на 14 август в Плевен и на 18 септември в Белград (Сърбия), би му гарантирало трофеите.