Организаторите на Гран при на Турция във Формула 1 нямат никакви притеснения от COVID-19, въпреки че пандемията от вируса доведе до огромни промени в световния спорт и редица състезания се провеждат без публика. Заразата доведе до връщането във Формула 1 на писти, които никой не очакваше да посети през тази година като Имола, Нюрбургринг и Истанбул парк. В Турция обаче очакват през ноември трибуните да са почти пълни, а капацитетът е 125 000 места.

Председателят на компанията Интерсити, която е организатор на надпреварата, Вурал Ак съобщи, че състезанието ще е с публика. Според него откритото пространство позволява събирането на до 100 000 души.

„Трябва да сме готови за всичко. Ако епидемията се влоши, тогава състезанието ще е без зрители. Ние обаче познаваме капацитета на трасето. Общо около 220 000 зрители могат да гледат – от трибуните и отворените пространства. В момента някои секции са затворени. Около 100 000 души могат да наблюдават надпреварата при спазване на правилата за социално дистанциране“, категоричен е Ак пред „Аутоспорт“.

Билетът за ден за открита площ ще струва 30 турски лири – около 6,65 лева – и 90 лири за три дни или почти 20 лева.

„Билетите влизат в продажба следващата седмица и смятаме, че ще се изчерпят много бързо. До състезанието има два месеца и половина. По-опитен екип ще пристигне, за да види какви подобрения са нужни. В състояние сме да изпълним всичко, защото се постарахме пистата да е в готовност – все едно утре ще има състезание“, допълни Вурал Ак.