Звездата на Ред Бул Макс Верстапен постигна най-впечатляващата победа в кариерата си до този момент във Формула 1. Стори го на домашната за своя тим Гран При на Австрия. Холандецът съумя да сътвори чудото, след като изпусна старта и от втори пропадна до седми в колоната, но се върна по изключително впечатляващ начин с изпреварване на лидера Шарл Льоклер от Ферари в края на надпреварата на пистата “Ред Бул Ринг“.

Младият французин беше водач на колоната от старта до 70-ата обиколка, когато в свой стил Верстапен с висока доза агресия го изпревари, но при тази атака се стигна до докосване на гумите на двата болида, след като звездата на Ред Бул не остави достатъчно място за траекторията на Льоклер. Стюардите ще разглеждат ситуацията и ще излязат с решение, което може да отнеме първата победа за тази година на Макс.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Зад интригуващата битка за победата, на трета позиция днес финишира Валтери Ботас. Финландецът бе настигнат в последните две обиколки от Себастиан Фетел, който минути по-рано успя да се справи с Люис Хамилтън. Британецът направи най-слабото си състезание от началото на шампионата и финишира на петата позиция.

КЛАСИРАНЕ И ПРОГРАМА НА СЕЗОН 2019 ВЪВ ФОРМУЛА 1 - ТУК