Испанският пилот от Мото GPДани Педроса е бил арестуван и освободен в неделя във Валенсия заради опит за измама по време на изпит за лиценз за управление на яхта.
 
26-годишният Педроса е бил задържан във връзка с операция на местните власти срещу нелегална мрежа, която помагала на хора да мамят по време на изпити за управление на яхти.
 
Общо 21 души са били арестувани. Девет човека са обвинени в използването на слушалки по време на изпита, седем в употреба на фалшива самоличност, а четирима са членове на престъпната банда.
 
Според информацията бандата е диктувала на свои клиенти верните отговори на изпита за лиценз за управление на яхта. Дани Педроса е бил един от хората, които са използвали слушалка. Другият вариант е използването на опитен моряк с фалшива самоличност. Няма арестувани сред изпитващите.
 
Дани Педроса е бил освободен, но разследването по случая продължава. Не се очаква, че инцидентът ще попречи на испанския пилот на Хонда да участва в първия кръг от сезона в Мото GP в Катар на 8 април.