Пилотът на Honda в MotoGP Дани Педроса призна, че първото състезание в Катар не е било добро. Той завърши пети на старта на сезона на почти 12 секунди изоставане от групата на лидерите, където беше и неговият съотборник Марк Маркес.

"Това не беше добро състезание за мен и не е най-доброто начало на сезона. За мое нещастие не бях бърз през целия уикенд и малко или много знаех, че нямам особено голям шанс в неделя. През цялата зима не успяхме да намерим най-доброто ни темпо. Винаги имах проблеми с мотора, не успях да намеря правилните настройки и усещане към мотора", каза разочарованият Педроса.

"Все пак подобрихме мотора доста спрямо това, което беше по време на тестовете. За състезанието успяхме да прескочим позиции напред, но разликата с лидерите се видя, че е прекалено голяма на този етап. Научихме още нови неща за мотора, понатрупахме още малко опит и се опитвах през целия уикенд да намеря все повече и повече скорост. Към настоящия момент не сме намерили правилните настройки на мотора и ще трябва да направим някои промени и да продължим да развиваме скоростта", завърши пилотът./БЛИЦ СПОРТ