Дани Педроса спечели по драматичен начин състезанието от световния шампионат по мотоциклетизъм за Гран при на Чехия. Той победи с едва 0.178 секунди лидера в генералното класиране Хорхе Лоренсо. Испанският пилот на Репсол Хонда започна от трето място на стартовата решетка в кралския клас MotoGP и изпревари започналия от пол-позишън Лоренсо към средата на състезанието. Той преодоля 22-те обиколки на 5,403-километровата писта в Бърно с време 42:51.570 минути, оставяйки зад себе си пилота от заводския тим на Ямаха и Кал Кръчлоу.

Победата съкрати разликата между Педроса и Лоренсо на едва 13 точки. На трето място е контузеният Кейси Стоунър, а Андреа Довициозо остава четвърти, след като завърши на една стъпка от подиума в Бърно.

Лидерът в генералното класиране и сигурен нов шампион Марк Маркес спечели чешкия старт в Moto2. Той спря хронометъра на 41:19.178 минути, а другите две места на подиума останаха за Томас Люти и Пол Еспаргаро.

Йонас Фолгер триумфира в клас Moto3 с време 43:03.089 минути. Втори завърши Луис Салом, а третото място спечели категоричният лидер в подреждането при пилотите Сандро Кортезе./БЛИЦ