Пилотът на Ситроен Дани Сордо е потърсил Форд с желанието да кара за тима през следващата година в Световния рали шампионат (WRC). Испанецът, който все още преследва първата си победа във WRC от дебюта си през 2006 г., остава с неясно бъдеще за следващия сезон. Той беше изместен в първия отбор от младока Себастиен Ожие, който ще си партнира със световния шампион Себастиен Льоб.

“Говорихме с Форд, но това бяха само разговори, няма нищо официално. Ситроен ми отправи оферта. Не знам какво ще стане", каза испанецът, но не обясни дали тимът иска да го задържи като трети пилот, или да го пусне във втория си отбор Ситроен Джуниър.

Спортният шеф на Форд Джерард Куин обясни, че продължава търсенето на нов пилот, с който да подсили екипа си. Отборът опита да привлече Ожие като трети пилот, но той вече подписа с първия тим на Ситроен.

В същото време шефът на Ситроен Оливие Кенел се оправда с лятната почивка за забавянето на преговорите с испанеца. “Дани е част от семейството на Ситроен и му казах това. Бих искал той да остане с нас, както направих с Льоб и Ожие. Сега е времето на ваканциите и няма никой в компанията", каза французинът./БЛИЦ