Алекс де Анджелис ще се завърне в Мото GP на състезанието за Гран При на Германия на 18 юли, след като постигна споразумение с отбора Interwetten Honda.
 
Пилотът от Сан Марино, който в момента кара за Scot в Мото 2 (старият клас до 250 куб. см), ще се състезава за Interwetten Honda до завръщането на Хироши Аояма, който претърпя тежка катастрофа преди Гран При на Великобритания.
 
26-годишният Де Анджелис има една победа в кариерата си. Тя бе спечелена в клас до 250 куб. см по време на състезанието във Валенсия през 2006 г.
 
През 2008 и 2009 г. той се състезава в Мото GP и записа 35 състезания, като най-доброто му класиране бе второто място в Индианаполис през миналата година като пилот на Gresini Honda.
 
Досегашният заместник на Аояма в изминалите две състезания Косуке Акийоши ще се завърне в ролята си на тест пилот на “Хонда”.
 
Собственикът на Interwetten Honda Даниел Еп разкри, че очаква Хироши Аояма да се завърне в състезанието за Голямата награда на испанската област Арагон през септември. Тогава Де Анджелис ще се завърне в Мото 2./БЛИЦ