Люис Хамилтън може да стане световен шампион във Формула 1 още тази година. Това предположение изказа шампионът от 1996 година Деймън Хил преди старта на сезона в най-бързия спорт.

Шампионатът за 2013 година стартира в неделя с Гран при на Австралия.

“Когато Люис избра да напусне Макларън и да се присъедини към Мерцедес нещата никак не изглеждаха добре. Дори напротив. Всички смятаха, че е взел отвратително лошо решение. Но според мен, той единствен знаеше, че Мерцедес просто бяха отписали миналия сезон и работеха за този шампионат. И видя истинският потенциал на отбора”, коментира Хил.

“В тестовете преди новия сезон се видя, че Мерцедес беше единственият отбор, който се чувстваше комфортно в серия от бързи обиколки, при това във всички дни. Макларън се оказаха неподготвени. Дори Ред Бул се наложи много да работят по колата си. За това очаквам, че през новия сезон Мерцедес просто ще избухнат в първите състезания. Ще натиснат здраво конкурентите и нищо чудно да ги видим преди Ферари, Ред Бул и Макларън. Нещо повече Хамилтън спокойно може да изведе Мерцедес до титлата”, продължи Хил.

“Конкретно за първия старт обаче смятам, че победител ще е Себастиан Фетел. Трасето е сходно с това в Абу Даби, където през миналата година Себ направи уникално състезание. Завърши трети, а стартира последен. Така че, ако се представи добре в квалификациите ще може да триумфира в старта”, завърши Хил.