Екипажът на “Виваком Рали Тим” Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Шкода Фабия S2000) са временните лидери в юбилейно издание на рали Сливен. Двамата водят на Игнат Исаев/Стефан Кордев (Интерлийз Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) с 25.3 секунди и с 31.9 секунди на шампионите от Дончев Спорт Крум Дончев/Петър Йорданов (Пежо 207 S2000). Сливенското рали започна днес и премина с интересни технически обрати, които обаче се оказаха повече от неприятни за лидерите и в класирането и в шампионата.

“На първата скоростна отсечка се откачи захранващ кабел и се наложи да правим спешен ремонт след финала на Българка”, обясни лидерът в шампионата Петър Гьошев (Престиж Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9). След края на този скоростен етап екипажът прави ремонт в продължение на 12 м. и закъснява за часовата контрола на отсечката Чуката (7.37 мин), което е равно на наказание от 2 мин. Преди подновяването на втория тур, Гьошев и неговият навигатор Димитър Спасов са на 6-о място в генералното класиране.

Автомобилите се очакват обратно в Сливен днес в 16.50 ч., когато колоната ще бъде отново в сервизния парк на състезанието./БЛИЦ