Лидерите в родния шампионат по автомобилизъм Димитър Илиев/Янаки Янакиев днес отпътуваха към Сърбия за старта на второто рали от националния ни шампионат.

Екипажът на "Виваком Рали Тим" стартира този уикенд в Сърбия Рали - състезание, което изключително много допада на двамата. Илиев и Янакиев са го печелили досега общо 4 пъти.

"Да си призная, жаден съм за каране", каза пред rallyxpress Димитър Илиев.

"Завърнах се от Акрополис зареден от положителните емоции на това изключително състезание. Така че страшно ми се кара и нямам търпение да стартираме в Сърбия", добави Илиев.

Това ще бъде второто сръбско рали, в което Митко и Янаки ще карат с Шкода Фабия S2000, която обаче от началото на първенството вече е в еволюиралият си вариант.

На гръцкото състезание Митко Илиев присъства като ВИП гост на Факом и през цялото време бе в бокса на Ситроен Спорт. Той твърди, че му е било жал за Себастиан Льоб, на когото, макар и най-бърз се е наложило в двата дни да бъде "метач" на трасетата от ралито на боговете.

"Преди сръбското рали предвиждаме и кратък тест, след като повечето от нещата по колата бяха сваляни и ревизирани", допълни Димитър Илиев.

"Няма да се кара за постижения, а само за да бъде направена проверка на това, примерно, как се включват скоростите. Накратко - тест за сигурност. Не, не сме определили къде ще тестваме Шкода-та", каза още пилотът на "Виваком Рали Тим". /БЛИЦ