Димитър Илиев спечели за пети път Рали Сливен. Пилотът на "Виваком Рали Тим" с навигатор Янаки Янакиев (Шкода Фабия S2000) бяха най-бързи в 8 от 16-те етапа. Също толкова скоростни отсечки спечели и Петър Гьошев с навигатор Димитър Спасов (Пежо 207 S2000). Eкипажът на "Престиж Рали Тим" обаче завърши на второто място, изоставайки с 3 минути и 23 секунди от Илиев.

В края на съботната надпревара Гьошев допусна грешка, след като спука гума на етапа "Ичера" и загуби близо 3 минути, а с това неделната интрига в състезанието се изпари. Преди това от състезанието отпадна екипажът на миналогодишните победители Крум Дончев/Петър Йорданов ("Глобул Рали Тим", Пежо 207 S2000).

За първи път през последните 20 години, не само на сливенското рали, но и на кръг от националния шампионат, до финала стигат толкова малко автомобили - едва 7, а стартиралите бяха 17. Така церемонията по награждаването на призьорите бе една от най-кратките изобщо в българския автомобилен спорт.

С победата си в Рали Сливен Илиев/Янакиев прибавиха нови 37 точки към досегашния си актив от 128 и продължават да бъде начело в шампионата от началото на май, когато поведе в първенството след победата си в Рали Траянови врата. Успехът в Сливен ги извежда много близо до титлата за 2011 г. В момента екипажът на "Виваком Рали Тим" има 165 т. Към точките за първото място (25 т.) двамата прибавиха и 12 т. за това, че екипажът им бе начело в първия и втори в неделния ден от състезанието. Гьошев и Спасов също спечелиха бонусите (12 т.) за заеманото в събота второ място и първата позиция в неделното класирането на рали Сливен. Със 134 точки екипажът заема второто място два кръга преди края на първенството - шуменското Стари столици и Рали Твърдица.