Димитър Илиев и Янаки Янакиев с Шкода Фабия S 2000 спечелиха тазгодишното 8-о издание на Рали Траянови врата. Надпреварата бе първи кръг от националния рали шампионат и старт за Източно-европейската Купа на ФИА.

Екипажът на Виваком Рали Тийм беше най-бърз в състезанието в сърцето на Средна гора и завоюва първото място с общо време 1.39:53.3 ч. Така Димитър Илиев спечели Траянови врата за четвърти път.

На втора позиция в надпреварата финишира настоящият рали шампион и миналогодишен победител в Траянови врата Крум Дончев с навигатор Петър Йорданов. Екипажът на Глобул Рали Тийм остана на 50,7 секунди от победителя Димитър Илиев.

Спукана гума в отсечката Оборище 1 днес сутринта извади от борбата за първото място Петър Гьошев и Димитър Спасов. Тандемът на АСК Престиж изостана повече от 3 минути от лидера Димитър Илиев и втория Крум Дончев, но въпреки проблема успя да се пребори за третото място след силно представяне във втората част на състезателния ден. Гьошев и Спасов изминаха 11-те скоростни отсечки за 1.43:16.3 ч.

След церемонията по награждаването Илиев и Янакиев се приготвиха за път към Хърватия, където ще вземат участие във втория кръг от европейския рали шампионат. /БЛИЦ