Димитър Илиев продължава с убедителното си представяне в последния ден от Рали "Средна гора", първи кръг от Националния шампионат и старт за Източноевропейската купа на ФИА.

Илиев с навигатор Янаки Янакиев от "VIVACOM Rally Team" с Шкода Фабия S2000 беше най-бърз в първите два етапа днес - Оборище 1 (17,35 км) и Язовира 1 (27.5 км) и води в класирането с общо време до момента 1.10:02:4 ч. Втори на 1.47.4 минути след лидера е Мартин Сурилов с навигатор Здравко Здравков от "Mtel Rally Team", а трети с изоставане от 1.55.2 минути са Пламен Стайков/Слав Ландов от Eurocom Rally Team.

Крум Дончев и Петър Йорданов от "Globul Rally Team" се борят за място на подиума, турският екипаж Ягиз Авджъ и Бахадир Гюченмез от "Castrol Ford Team" се движи 5-и, а Петър Гьошев и Димитър Спасов от "Prestige Rally Team" се смъкнаха на 6-а позиция, след като в 8-ия етап записаха 10-о време.

Два екипажа излязоха от трасето при първото преминаване на отсечката Язовира. Това са екипите на "Bulsim Rally Team" - Дилян Станков и Младен Карчев, който успя да продължи надпреварата, и Даниел Василев/Васил Георгиев от "Bulcam Racing Team", които напуснаха рали "Средна гора". Преди това екипажът на "Doctor Speed Team" - Христо Попов/Стоян Щерев скъса жило на своя Опел Корса GSI и също не продължи участие в надпреварата. В момента над Панагюрище вали дъжд, а до края на надпреварата остават три етапа.