Екипажът на "Виваком Рали Тийм" Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Шкода Фабиа S2000) започна подготовката си за 32-ото издание на Рали Сливен, което ще се проведе в дните между 28 и 30 септември и за пръв път попада в календара на Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC).

Пилотът на отбора, шесткратният рали шампион на България - Димитър Илиев, е печелил състезанието общо 5 пъти (2001, 2004, 2006, 2007 и 2011 г.).

„Днес започваме нашата подготовка. Заедно с Янаки сме печелили Рали Сливен общо три пъти, но това не означава, че го подценяваме – даже напротив. Отсечките са разнообразни – има както бързи, така и много технични. Освен това, асфалтът на места е изключително хлъзгав, а на други с много грип, което означава, че трябва да останем максимално концентрирани. Надявам се на добро представяне", коментира автомобилният ас.

"Виваком Рали Тийм" продължава да води във временно класиране на родния рали шампионат с актив от 136 точки, като след Рали Сливен предстоят още два старта до края на шампионата.