Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц заяви, че обмисля промяна сред пилотите. И най-вероятно тя ще засегне Марк Уебър, тъй като Себастиан Фетел стана три поредни пъти световен шампион. Босът е стигнал до тази мисъл след инцидента, който се разигра помежду им за Гран При на Малайзия.

Германецът получи указание от бокса да запази второто си място в последните обиколки. Лидерът Уебър обаче бе по-бавен от него, което го принуди да атакува първата позиция на своя глава. В крайна сметка Фетел се качи на върха на стълбичката след края на надпреварата, след което се извини за постъпката си.

"Без съмнение Марк се явява кандидат за място в отбора и през следващия сезон. Винаги сме му се радвали. Той продължава да е толкова бърз, колкото и Вен и Рикардо от Торо Росо. Извинявам се, че въпросът остава отворен, но това е положение. Всичко останало е просто разговор", коментира шефът.

Той добави, че не изключва възможността Кими Райконен от Лотус да бъде привлечен. "Кими е спокоен и бърз. Той винаги е кандидат", добави Матешич.