Настоящият световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси (Ямаха) за трети пореден път бе най-бързият състезател по време на предсезонната подготовка на пистата "Сепанг" в Малайзия. Италианецът постигна време от 2:01.068 мин, което бе с десета и половина по-добро от това на втория в класирането Кейси Стоунър (Дукати). Трети се нареди Андреа Довициозо с Хонда на повече от половин секунда, следван от Лорис Капироси (Сузуки), Бен Спийс (Ямаха), Колин Едуардс (Ямаха), Дани Педроса (Хонда) и Мика Калио (Дукати).

Доктора остана изключително доволен от показаното в първия ден от втората серия на тестове преди началото на сезона в кралския клас, но този път срещна опозиция в лицето на Стоунър. Звездата на Дукати ще получи подкрепа и от данните, които ще бъдат изпратени от изпитанията на бившия състезател в клас до 250-куб.с. Франко Батаини. Той ще кара новия модел Десмоседичи GP10 на пистата "Херес" в Испания.

Съотборникът на Роси в Ямаха Хорхе Лоренсо се наложи да пропусне тази тренировка заради контузия. Неговото място заеха тест-пилотите на тима Норихико Фудживара и Ватару Йошикава, които заеха последните две места в класирането. Двамата изпробваха характеристиките на новия двигател за предстоящия сезон./БЛИЦ