Състезателите на Глобул Рали Тийм Крум Дончев и Петър Йорданов започнаха подготовката си за последния кръг от националния рали шампионат - рали „Стари столици” 2013 г. Надпреварата ще се проведе на 4-5 октомври, като състезанието е част от Балканската рали купа на пет държави - Турция, Сърбия, Румъния, Гърция и България.

През тази година рали „Стари столици” отбелязва своето 44-ото издание този уикенд в петък и събота. В този си формат надпреварата предлага 9 специални етапа, три от които ще започнат на 4 октомври (петък). Церемониалният старт ще се състои пред Община Шумен в 17:00 ч., а както следва по традиция във всяко едно състезание зрителите ще могат да наблюдават първия скоростен етап Детелината от 17:38 ч. След него има две преминавания на етапа В.Великов, като при втория кръг екипажите ще се състезават на фарове.

В последният ден на надпреварата 5 октомври (събота) по програма са предвидени 6 скоростни етапа - Паметника, Лозево и Пивовара изминати по три пъти, след които ще са ясни победителите на рали „Стари Столици” 2013 г.

„С нетърпение очакваме „Стари столици” 2013 г. Тази година състезанието е с нов формат, изместен близо до Шумен. Надявам се, че ще се получи страхотно състезание за всички зрители. Искрено вярвам, че ние пилотите ще направим много силно и атрактивно състезание.”, сподели Крум Дончев.

„Усещаме възможностите на новия ни автомобил на всякакви трасета. Резултатът ни тук на рали "Стари Столици" ще бъде продиктуван към бързата адаптацаия на автомобила и трасето. Надяваме се да постигнем бързо максималните настройки на автомбила, което да ни даде добра скорост”, каза навигаторът Петър Йорданов.