Италианският мотоциклетист от MotoGP Андреа Довициозо последва съдбата на Ники Хейдън и също се контузи по време на зимните си тренировки. Дови, който премина в екипа Ямаха Монстер Тек 3 за сезон 2012, счупи дясната ключица при падане, което ще наложи операция. Неприятната случка е станала на 5 януари, когато италианецът е тренирал с кросов мотоциклет.

В края на декемри пилотът на Дукати Ники Хейдън си счупи лявата плешка и две ребра на покритата кросова писта в родния си град Оуенсбро, щата Кентъки. Сега и двамата, пострадали от мотокроса, трябва да започнат бързо възстановяване и фитнес, за да участват в първите тестове на пистата "Сепанг" на 31 януари.

Операцията на Довициозо ще бъде направена от същия хирург, който миналата година лекуваше Валентино Роси в частна клиника край Болоня.

Миналата година Довициозо постигна най-доброто класиране в кариерата си във висшия клас - 3-о място. Това бе и последният му сезон като пилот на Репсол Хонда. Сега той ще е съотборник на англичанина Кал Кръчлоу в Ямаха Монстер Тек 3.