Петър Петров (КТМ ) и Майкъл Иванов (Хускварна) ще карат този уикенд в 6-ия кръг на Световния шампионат в клас МХ2. Надпреварата е на пистата „Талавера де ла Рейна” близо до Мадрид, като родните състезатели днес преминават технически преглед, а утре (събота) са свободните тренировки и квалификацията за място. В неделя са двата състезателни манша.

До момента Петров е на 13-о място в генералното класиране след изминати 5 старта, а Иванов, който дебютира при най-добрите този сезон и кара само на два старта от европейските кръгове няма точки до момента, но има съответно 23-то и 26-то място в Италия и Холандия. Конкуренцията е изключително сериозна в МХ2 и за първи път България има двама представители в този клас на Световния шампионат по мотококрос. Любопитно е , че билетите за предстоящото състезание в Испания започват от 25 евро, като до момента има продадени над 20 000 входни талона.

Междувременно, този уикенд пък румънската писта „Арад“ е домакин на първия кръг от източно-европейския и републикански шампионат по супермото, като 10 български състезатели ще вземат участие в класовете : SM65, SM85, SM3 и Open.

В най-голямата категория клас Open фаворит отново е Александър Георгиев (KTM), който е шампион за 2014-та година. Освен него в Румъния ще карат и Янко Ташев (Хонда) и Борислав Стоименов (КТМ).

При най-малките SM65 за България ще кара Виктор Нейчев (КТМ), а в SM85 Кристиян Иванов, Димитър Петров и Слави Иванов с машини КТМ ще атакуват призовите места.

Един от фаворитите ни за спечелване на класа при SM3 Хакан Халми (КТМ) ще стартира в Арад в компанията на други двама наши сънародници Ивелин Манев (Сузуки) и Янислав Стойнов (КТМ).