Двама пилоти с фамилията Шумахер ще се състезават в края на седмицата, когато Формула 1 се пренася в Сочи за Гран при на Русия. Те ще карат в по-ниските класове Формула 2 и Формула 3.

Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик, ще се състезава във Формула 2, а синът на брата на седемкратния световен шампион Ралф - Давид, ще седне в болид във Формула 3 на мястото на контузения австралиец Алекс Перони.

19-годишният Перони счупи прешлен по време на катастрофа за Гран при на Италия през миналия уикенд и ще бъде извън строя от тима на Кампос Рейсинг най-вероятно до края на сезона, а нищо чудно и за по-дълъг период.

20-годишният Мик Шумахер е пилот от школата на Ферари и се състезава за отбора на Према във Формула 2, едно ниво след Формула 1, откъдето доста млади таланти излизат на голямата сцена в последно време.

"Давид е много преспективен млад състезател, който има бъдеще. Не сме се колебали, когато трябваше да решим кой ще кара в Сочи“, заяви изпълнителният директор на Кампос Рейсинг Салваторе Гандолфо за сина на Ралф Шумахер, който има шест победи във Формула 1 като пилот на Уилямс между 2001 и 2003 година.