Мексиканецът Серхио Перес триумфира в Гран при на Саудитска Арабия и за пети път в своята кариера спечели състезание от календара на Формула 1. Единствено на старта Фернандо Алонсо го изпревари в спринта до първия завой, но Чеко Перес си върна първото място в началото на четвъртата обиколка и не не изпусна победата.

Втори в Джеда финишира съотборникът на мексиканеца в Ред Бул и актуален световен шампион Макс Верстапен, който записа и най-бързата обиколка в състезанието. Нидерландецът стори това във финалния тур на надпревара, в която стартира едва 15-ти след проблемите с полуоската в квалификацията. Верстапен стигна до топ 5, след което извади и късмет с излизането на колата за сигурност в 17-ата обиколка заради спрелия автомобил на Ланс Строл на 13-я завой.

Колата за сигурност събра колоната и още в първите обиколки след рестарта Верстапен изпревари Джордж Ръсел и Алонсо, за да излезе на втората позиция и в крайна сметка да финишира след съотборника си. 

Заедно с двамата пилоти на Ред Бул на подиума отново се качи Алонсо, който финишира на 20.728 от победителя. За испанеца това е подиум №100 във Формула 1.

Двамата пилоти на Мерцедес – Ръсел и Люис Хамилтън завършиха четвърти и пети, а точки от втория старт за сезона във Формула 1 взеха още Карлос Сайнц, Шарл Леклер, Естебан Окон, Пиер Гасли и Кевин Магнусен.

Карирания флаг на финала видяха още Юки Цунода, Нико Хюлкенберг, Гуаню Джоу, Ник де Врийс, Оскар Пиастри, Логан Сарджънт, Ландо Норис и Валтери Ботас, а Строл и Алекс Албон не успяха да финишират.

Следващият трети старт от сезон 2023 във Формула 1 е след две седмици за Гран При на Австралия на пистата „Албърт парк“ в Мелбърн.