Австралиецът Джош Шиън спечели второто българско издание на уникалното мотоциклетно шоу "Нощта на скоковете", след като няколко невероятни изпълнения пред пълните трибуни в зала "Арена Армеец" впечатлиха публиката и аплодисментите останаха изцяло за пилота на Хонда. 26-годишният състезател завърши финалната серия от надпреварата със сбор от 406 точки, които бяха достатъчни и за крайната победа.

На второ място на почетната стълбичка се качи Реми Бизоар, но французинът беше най-големият победител от надпреварата. След като конкурентите не успяха да го засенчат в скоковете, той спечели своята трета титла от шампионата по мотокрос в дисциплината свободен стил.

Публиката беше посрещната от редица други изненади, като след тях бяха състезание за висок скок и томбола за автомобил. След като испанецът Маикел Мелеро преодоля летва на 10.2 метра, аплодисментите обра и случаен зрител, който получи неочакваната награда от организаторите.

Едно от най-важните събития за вечерта се състоя между двете награждавания за рунд и сезон, а в него България беше провъзгласена за пореден път за организатор номер едно в световен мащаб. С това Българска федерация по мотоциклетизъм защити своето реноме на най-добре развиваща се в целия свят.