Екатерина Стратиева със Ситроен C2 ще стартира и тази година в Рали Барум (25-27 август) кръг от Европейския рали шампионат. „През 2008 година, когато беше първият ми старт, си пожелах да бъда тук и след 10 години. Тази ще е деветата“, сподели Стратиева преди старта.

В Чехия тя ще бъде с Георги Аврамов под номер 90. Обслужващият й отбор е Бако Рейтинг от Унгария.

В рали Барум ще стартират над 140 участници от 22 нации. Стратиева и Аврамов ще са единствените представители на България.  Двукратната ни европейска шампионка в категория жени ще трябва да мери сили с още 7 участнички от нежния пол. В надпреварата при автомобилите с предно предаване са заявени над 80 състезатели. Стратиева имаше здравословни проблеми, които със сигурност ще й се отразят.

„Много ми е трудно, но преследвайки моята мечта и с подкрепата на Георги, реших да събера сили и да стартираме. Слаба съм, не съм карала от много време, трудна ми е концентрацията и главата ми мисли малко по бавно, рефлексите са поизчезнали, колежките ми постоянно са на старт и са с топ автомобили, но това няма да ме спре да дам всичко от себе си и да изживеем максимално емоцията от това велико състезание. За мен Барум е най техничното и специфично състезание. Изисква постоянно специално концентрацие поради многото превали, сгънати участъци и неравната настилка. Организацията е на много високо ниво а публиката е невероятна. Тази година много голяма част от трасетата са напълно нови въпреки че носят старите имена. Отново се стартира късно вечерта с първия градски етап, събиращ хиляди фенове“, разказа още Стратиева.

Плановете на екипажа Стратиева/Аврамов са след рали Барум да участват в рали Сливен. Последното участие на двукратната европейска рали шампионка в тази надпревара е през 2012 година.