Бъдещето на Гран при на Италия на пистата "Монца" е под въпрос, разкри Бърни Екълстоун. Има вероятност договорът на трасето да не бъде продължен и след сезон 2016 да отпадне от календара. Гран при на Италия се провежда на прочутата писта още от началото на световния шампионат през 1950 година насам (като изключим 1980 година, когато състезанието се провежда на "Имола"). Очаква се скоро да започнат преговори за подновяване на договора, който изтича след края на 2016 година, но Екълстоун не е сигурен, че ще се стигне до споразумение, пише "Формула1.бг".

В интервю пред италианските медии Бърни заяви, че бъдещето на "Монца" "не е хубаво. Не мисля, че ще сключим нов договор, защото старият беше катастрофален за нас от търговска гледна точка. След 2016 сме чао".

Носят се слухове, че събитието може да се пренесе на "Муджело" и президентът на Ферари, които са собственици на трасето, Лука ди Монтедземоло заяви, че компанията би искала да домакинства ГП на Италия. Екълстоун отрече да е водил преговори с Ферари. "Не, не съм получавал никакви предложения".