Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун обяви фаворита си за световната титла в предстоящия сезон, стартиращ с Гран при на Австралия в края на тази седмица.

83-годишният британец вярва, че неговият сънародник и пилот на Мерцедес Люис Хамилтън ще прекрати доминацията на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел с Ред Бул и ще спечели трофея през тази година.

„Хамилтън ще спечели първото състезания и ще стане световен шампион този сезон”, прогнозира Екълстоун в интервю за новия брой на немското списание „Шпорт Билд”.

Още преди месец Екълстоун обяви, че вижда съотборника на Хамилтън в Мерцедес Нико Розберг също сред фаворитите за титлата. Сега обаче босът на Формула 1 смята, че опитът на Хамилтън ще е решаващ в дуела му с Розберг.

„Той има най-добрата кола, а и вече е бил световен шампион”, допълва босът на Формула 1.

Според Екълстоун обаче Себастиан Фетел, който има проблеми с новия си болид RB10, си остава най-добрият пилот във Формула 1 преди Гран при на Австралия. „Той може да се приспособи най-добре към сложните правила, ако обаче колата му даде този шанс”, завършва британецът.