Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун, коментира като грешка, връщането на Михаел Шумахер в най-бързия спорт с екипа на Мерцедес. Седемкратният световен шампион подкара болида на немския ватомобилен гигант през 2010 година, но за три сезона само веднъж се класира на подиума. Както е известно, Шумахер сложи край на кариерата си след Гран при на Бразилия.

“Обръщайки се назад, мисля, че Шумахер не трябваше да започва с Мерцедес. Как щеше да се представи, ако беше отишъл в Ред Бул? Или във Ферари? Мисля, че отиде в Мерцедес, защото очакваше отборът да направи много повече, но това не се случи", коментира Екълстоун.

Според него привличането на Хамилтън в Мерцедес в края на сезона не е повлияло на решението на Михаел да сложи край на кариерата си.

“Мисля, че Шумахер щеше да си отиде така или иначе. Пред Хамилтън имаше много опции: да остане в Макларън, да отиде в отбор, много по-зле от Мерцедес, или да отиде в Мерцедес. Той избра последното. Но според мен не това е причината за отказването на Шумахер. Той просто не постигна това, което очакваше”, завърши босът на Формула 1.