Настоящият европейски шампион Лука Росети потвърди участие в предстоящото Рали България, което е шести кръг за сезон 2011 на Стария континент. 42-ото издание на надпреварата ще се проведе в началото на юли (8-10). Гонката в Рила планина стартира следващата събота от Боровец.

Организаторите обявиха, че 24 екипажа са заявили участие. Девет от тях ще бъдат включени в класирането на европейското първенство, а останалите 15 - само в българския рали шампионат.

№1 в листата на записаните е европейският първенец за 2008 и 2010 година Лука Росети (ФИАТ Гранде Пунто S2000). Италианецът е и лидер в класирането на европейското първенство след петте досегашни състезания, които са изминали от календара.

Рали България 2011 ще предложи на участниците и феновете някои промени в сравнение с миналогодишното издание на състезанието - сервизната зона на ралито се мести от летището в Долна баня в Самоков. Така достъпът до боксовете на отборите ще е още по-лесен за публиката, а новата сервизна зона е по-близо и до центъра на състезанието - Боровец. /БЛИЦ