Техническият директор на Ред Бул и главен виновник за непобедимите болиди в последните три години на тима Ейдриън Нюи заяви, че успехите и титлата през тази година не гарантират на тима успехи и през 2013 г., пише formula1.bg.

Трите поредни конструкторски титли и същият брой спечелени шампионати от Себастиан Фетел поставиха началото на пълна хегемония. Всички очакват успехите на RB8 да продължат и с новия шедьовър на Нюи - RB9. Според гениалния дизайнер обаче нещата не са толкова прости и предстои още много усърдна работа, за да се гарантира силно представяне в началото на сезон 2013 през март.

"Завършихме сезона много силно. Това обаче не ни гарантира нищо в замяна през предстоящата 2013 година. Пред нас има тонове работа, с която трябва да се справим, за да сме конкурентоспособни в началото на предстоящия сезон. До март има още много малко време за мащабите нашия спорт. Нямаме представа какво са ни подготвили от конкурентите. Ще се появим в Мелбърн и чак тогава може да ни стане ясно какво ни чака. Това е и най-хубавото нещо от работата ни във Формула 1", заяви Нюи.