Фернандо Алонсо бе приет в болница след Гран при на Абу Даби. Пилотът на Ферари едва се размина с катастрофа с Жан-Ерик Верн, но трябваше да излезе от пистата, а болидът му подскочи на бордюра. Алармата, която е инсталирана в колата му да сигнализира всяко натоварване, опасно за здравето, се е включила. Оказа се, че натискът на тялото на Алонсо е бил 28G, а алармата се включва при 15G. След това от Ферари обясниха, че алармата всъщност не е била инсталирана правилно и силата е била 15G.

Испанецът обаче се оплака от болки в гърба и бе приет в болница, а мениджърът му Луис Гарсия Абат пусна в социална мрежа снимка, на която той е овързан така, все едно е преживял много тежка катастрофа. Лекарите обаче не са открили нищо сериозно и са изписали пилота.

„Хубаво е, че поне всичките ми зъби още са в устата ми! Имах лека болка в гърба, защото ударът беше голям. Имаме аларма в колата, която да предупреждава медицинския екип. Да се надяваме, че ще съм добре за следващия старт в Остин”, обясни Алонсо, който завърши пети в Абу Даби, но бе разследван от стюардите за случая с Верн. Двукратният световен шампион се размина с наказание, като обясни, че Верн не му е оставил никакво място на пистата и затова е излязъл от нея.