Диана Пандурска с "Хонда Сивик" спечели осмомартенското рали за дами в Монтана. На САК "Аугуста" в града край Огоста същевременно се проведе и 1-ия кръг от Националния шампионат по Гимкхана за мъже и жени, информира „БНР Видин“. Общо 26 бяха участниците в двете надпревари. Те караха в четири манша, като показаха майсторско управление в четири различни конфигурации.

Кметът на Монтана Златко Живков, под чийто патронаж се проведоха състезанията, зарадва с червена роза участничките в осмомартенското рали. След Диана Пандурска се наредиха двукратната победителка Цеца Иванова с "Мазда 323" и Жечка Великова с "Шавролет Нубира". Ренета Руменова с "Фолксваген Поло" и Томислава Тимчова с "Ауди А3" заеха следващите места.

Победител при жените в 1-ия кръг на Гимкхана е Констанца Тимова с "Фиат Сейченто" от отбора на Хоби кар. Ростислава Белниколова с "Нисан Микра" е втора, а трета остана Пламена Раева със "Ситроен Саксо".

При мъжете защитата на титлата от 2016 година с победа стартира Людмил Влахов с "Пежо 206", с подгласници Николай Георгиев със "Ситроен Саксо" и дебютантът Харалампи Леков с "Рено Клио", и тримата от "Боила". На следващите две места са представителите на "Старт Н" Криводол Владимир Тасков-Киндера със "Субару Импреза" и Георги Ставров с "Лада 2107". Иван Владимиров със "Ситроен Саксо" победи в клас "Сток" до 1600 кубика, а над 1600 първи е Георги Василев с "Фолксваген Голф". Отборен първенец стана "Боила", следан от "Иномоушън рейсинг" и "Старт Н" Криводол.

Председателят на българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев изгледа състезанието в компанията на кмета на Монтана Златко Живков.