Себастиан Фетел заяви, че е изключително доволен от новия болид на Ред Бул. Световният шампион излезе през последните два дни от тестовете на пистата "Херес", след съотборника си Марк Уебър. През първия ден германецът натрупа 102 обиколки и финишира трети в класирането с 1:19.052 минути, което беше с 1.173 секунди по-бавно от времето на Фелипе Маса.

"Колата работи много добре. Трудно се съди за скоростта, но по отношение на стабилността, RB9 се държи добре и засега съм доволен. Хубаво е да си най-отпред, но ако има момент, в който това да няма никакво значение, той е сега. Важното е да направим много обиколки и да видим как работи болидът. Той е еволюция, с която направихме още една крачка напред", заяви Фетел.

“Невъзможно е да се правят оценки за скоростта на другите, защото сега се играе с количеството гориво. Това е първият тест и е на "Херес", където деградацията на гумите е много висока, а това е от огромно значение. Хубаво е да се върнеш в колата си. В момента трябва просто да си напишем домашното. Не е най-вълнуващата част от сезона, но се забавлявам и не ми е скучно", завърши пилотът./БЛИЦ