Състезанието на шампионите с участието на световния шампион във Формула 1 Себастиан Фетел и печелилият седем титли в същата надпревара Михаел Шумахер тази година няма да се проведе на стадиона във Франкфурт.

Надпреварата, в която участие вземат участие шампиони и други състезатели и отбори от различни моторни спортове, бе предвидено за уикенда на 3 и 4 декември, което е само седмица след края на сезона във Формула 1. На тези дати обаче се очаква и Айнтрахт (Франкфурт) да има мач от програмата на Втора Бундеслига, което автоматично налага търсене на нова арена за Състезанието на шампионите.

“Тази новина идва със закъснение за нас и много неприятна изненада. За нас с огромен приоритет сега е намирането на ново място, за провеждането на състезанието. Надяваме се скоро ще имаме решение и ще можем да кажем, че със сигурност надпреварата ще се проведе в Германия през декември. Имаме потвърждението на Себастиан Фетел и Махаел Шумахер, че ще участват”, заяви организаторът на състезанието Фредрик Джонсън.

През миналата година Състезанието на шампионите се проведе в Дюселдорф и победата изненадващо грабна португалецът Фелипе Албъкърки, който остави след себе си трикратния победител и рали легенда Себастиен Льоб, Германия. Албъкърки е бивш състезател на "Ред Бул" и пилот в сериите GP2, а сега участва в надпревари с GT автомобили. Очаква се той също да участва тази година, за да защитава титлата си. /БЛИЦ