Най-младият двукратен световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел и рекордьорът със 7 титли в същата надпревара Михаел Шумахер за пореден път зарадваха любителите на моторните спортове в Германия. Двама донесоха пета поредна победа за родината си отборното „Състезание на шампионите”, провеждащо се всяка година в Дюселдорф с бъгита.

На финала на надпреварата тази година Фетел и Шуми победиха с 2:0 отбора на Скандинавия, съставен от осемкратния победител в „24-те часа на Льо Ман” Том Кристенсен от Дания и финландския рали пилот Юхо Ханинен.

Легендата във Формула 1 Михаел Шуамехер започна първи във финала за отбора на Германия и победи в съревнование Том Кристенсен, чието бъги КТМ X-bow поднесе в последния завой. Нещата почти се повториха и в дуела между Фетел и Ханинен, който бе по-агресивен и това му изигра лоша шега, защото също изгуби за момент контрола върху своето бъги и това му попречи да се бори за победата.

В полуфиналите Германия надви Великобритания с 2:1 победи, а Скандинавия успя да се наложи с 2:0 успеха срещу Франция. Шумахер загуби от колегата си във Формула 1 Дженсън Бътън от тима на Макларън, а Фетел успя да се наложи над Анди Приол и изравни нещата до 1:1 между немците и британците. В решителния трети сблъсък Фетел победи и Бътън за крайната победа с 2:1. В другия полуфинал пък Том Кристенсен и Юхо Ханинен от Скандинавия нямаха затруднения съответно срещу Ромен Грожан и Себастиен Ожие.